Baldudak Anzer Balı, İkizdere Vadisi'nde, özellikle Anzer Yaylası'nda üretilen bir üründür. Bu bölgedeki çiçek ve bitki florası oldukça zengindir ve arılar, balı üretmek için bir gram bal için ortalama 180.000 çiçeği ziyaret etmektedirler. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş olan Baldudak Anzer markası, şeker ve katkı maddesi içermeyen doğal bir üründür.
Anzer Balı, eşsiz lezzetiyle bilinir ve 5 yıl boyunca raf ömrüne sahiptir. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen bu bal, dünya genelinde, özellikle Avrupa ülkelerinde eczanelerde satılmaktadır. Üretim bölgeleri bakir ve doğal alanlardır, bu da ürünün kalitesini ve doğallığını sağlar.
Bu balın faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek, astım ve nefes darlığını tedavi etmek, KOAH hastalığında göğüs ağrısını dindirmek, romatizmal ağrıları hafifletmek, enerji vermek, çocuklardaki zeka gelişimine katkı sağlamak, boğaz ağrılarını iyileştirmek ve göz sağlığını korumak gibi etkiler bulunmaktadır.