Baldudak R-1300 Kestane Balları, Rize'nin 1300 rakımlı yaylalarında, yerleşimden, kirlilikten, zirai ilaçtan, sanayiden ve araç trafiğinden uzak bölgelerde üretilir ve el değmeden şişelenir. Bu bal, yüksek kalitede olduğunu kanıtlamak adına Rize İl Tarım Müdürlüğü Gıda Analiz Laboratuvarı ve Ege Üniversitesi Argefar Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda analiz ve test edilir. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiştir.
Kestane balı, diğer doğal çiçek ballarına göre buruk bir lezzete ve koyu bir kıvama sahiptir. İçeriğindeki demir miktarı diğer ballara göre daha yüksektir. Besin değeri yüksek olduğu için güç kayıplarına karşı önerilir. Doğal antiseptik özelliğe sahiptir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kestane balının faydaları arasında mikropları öldürme, vücut direncini artırma, boğaz ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelme, antioksidan özellik gösterme, akciğer hastalıklarını tedavi etme, kansere karşı koruma, yara iyileştirme, sindirimi güçlendirme, kan şekerini düzenleme, kan dolaşımını hızlandırma, sarılık hastalığına karşı koruma, kemik sağlığını destekleme, astım tedavisine yardımcı olma, deri yaralarını iyileştirme, ishal ve karın ağrısını hafifletme, mide yanmasını giderme, basur sorununu çözme, böbrek taşlarını düşürme, ağız kokularını giderme, ağrıları hafifletme, kan pıhtılaşmasını önleme, kolesterolü düşürme, tansiyonu dengeleme, göz sağlığını koruma, hafızayı güçlendirme, romatizma ve siyatik ağrılarını tedavi etme gibi etkiler yer alır.